Страхил Попов пред Sportal.bg: На Лудогорец ще им бъде доста трудно срещу Фенербахче, още не знам какво ще последва след края на договора ми

Специално за Sportal.bg Страхил Попов, който поднови договора си с Юмраниеспорт и вече кара 8 година в Турция, сподели за впечатленията си и какво го е накарала да остане там. Опитният защитник говори и за силната форма на Фенербахче и дали Лудогорец има шансове срещу тях. Ето и какво сподели Страхил Попов.

Страхил Попов и компания с първа победа за сезона

- През изминалата година твоят отбор Юмраниеспор изпадна във второто ниво, но ти преподписа за още една година, какво те накара да останеш в клуба?

Първото и най-важното - в Турция съм вече почти 8 години и съм свикнал с живота, първенството и, естествено, с Истанбул. Също така отборът е добре структуриран и се работи добре, което ме накара да остана, въпреки че е второто ниво на турския футбол.

- Започнахте колебливо сезона, но лека-полека се завръщате на пътя на победите. На какво отдаваш това колебливо начало?

Да, мога да кажа, че започнахме дори слабо, а не колебливо, което доста ме изненада, защото в отбора има футболисти с добри визитки и добри качества и мислите на всички, предполагам, са за промоция, но във футбола понякога се случват такива неща. Радвам се, че последните мачове наистина подобрихме играта си, имаме нов треньор от около месец и се надявам нещата лека-полека да си дойдат на мястото.

- В последния двубой на тима отбеляза първото попадение за успеха на отбора. Чувстваш ли се един от лидерите, на база и опита, който имаш?

Да, радвам се че отбелязах и победихме. Все пак като защитник не бележа често, повече участвам в асистенциите. Иначе, да, на база на опита и кариерата мисля, че е нормално да се чувствам един от лидерите в отбора и се надявам с общи усилия да постигнем целта ни.

- Смяташ ли, че можете да се върнете отново при най-добрите?

Както и в предишния въпрос казах, силно се надявам с общи усилия да постигнем целта си. Турската първа лига е наистина доста непредвидима, защото повечето отбори са наистина с много малки разлики помежду си и мотивацията, и нагласата в деня на мача оказват голямо влияние. Дано успеем да се класираме, има доста мачове и все пак в плейоф за влизане играе и 7-ия в класирането, което е мотивация за всеки отбор.

- Няма как да не те попитам и за предстоящия двубой между Фенербахче и Лудогорец. Смяташ ли, че шампионът на България има своите шансове?

Фенербахче тази година са наистина много силен отбор, в първенството са с 9 поредни победи и направиха много силна селекция с футболисти като Тадич и Един Джеко. Според мен ще е много трудно на Лудогорец да успеят да направят добър резултат, но футболът затова е интересен, не винаги фаворитът побеждава.

- През изминалия сезон Фенербахче ви победи много трудно, но този сезон те се намират в страхотна серия. На какво отдаваш това надграждане в тима и кои са силните му страни?

Миналата година и двата ни мача срещу Фенербахче бяха много добри, но според мен тази година те са с една крачка напред. Първо заради селекцията и отделно на това запазиха едни най-добрите си футболисти, така че Фенербахче може би са дори и фаворит за шампион пред Галатасарай.

Ще върне ли Дерменджиев лудите европейски вечери на Лудогорец срещу помитащия всичко по пътя си Фенербахче?

- Би ли се завърнал да играеш в България, ако получиш хубаво предложение след края на договора ти със сегашния ти отбор?

В живота човек никога не може и не бива да казва никога, засега съм концентриран в представянето си тук и се надявам да си свърша работата добре - както аз, така и отборът. За бъдещето още не знам и не мога да кажа какво ще последва.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти