Кристиан Хорнър поиска промени в спринта

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър поиска нови провени в спринтовите състезания, след като вчера в Остин 19-те обиколки не бяха особено оспорвани.

Спринтовите състезания бяха въведени във Формула 1 през 2021 година и досега претърпяха няколко промени, но все още явно не е постигната оптималната им форма, която да предложи на зрителите повече екшън.

Ще успее ли някой да спре Верстапен по пътя към победа №50 във Формула 1?

Макс Верстапен беше начело от старта до финала вчера, като зад него в колоната станаха само няколко интересни двубои за позиции.

Верстапен: На старта беше доста оспорвано

„Спринтовете ни дават много добър поглед към силните и слабите страни на нашите съперници – обясни след финала Хорнър. – Но мисля, че има неща, които трябва да бъдат направени, за да се развият тези състезания. Ние научихме много в спринта и ще използваме това в състезанието.”

Верстапен с лесна победа в спринта в САЩ, Хамилтън завърши втори

Хорнър обаче демонстрира и желание тази надпревара да стане по-интересна за феновете.

Леклер: Трябва да сме по-бързи утре

„Трябва да има повече неизвестни в спринтовете – обясни шефът на Ред Бул. – Топ 10 да стартират в обратен ред или нещо подобно или пък в спринта да се дават повече точки, за да атакуват пилотите по-сериозно. Сега победата в спринта не е толкова значима, колкото в неделното състезание. Но трябва да сме отворени към промени и еволюция. Концепцията е хубава, но изпълнението може да бъде по-добро.”

Хамилтън: Забавно състезание

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти