Леклер: Трябва да сме по-бързи утре

Шарл Леклер завърши днешния спринт в Съединените щати на третото място, но за само 19 обиколки натрупа пасив от 17.9 секунди спрямо победителя Макс Верстапен. Пасивът на монегаска от финиширали втори Люис Хамилтън пък бе 8.5 секунди.

На фона на тези големи разлики от лидерите Леклер заяви, че той и отборът му трябва да намерят начин да са по-бързи в основното състезание. Ферари ще има едно скрито предимство преди него, а именно факта, че само италианският отбор има данни за поведението и на меките гуми в състезателна дистанция. Това е така, тъй като съотборникът на Леклер – Карлос Сайнц беше единственият пилот, който участва с меките сликове в спринта.

Верстапен с лесна победа в спринта в САЩ, Хамилтън завърши втори

„Имаше възможност и пролука. Опитах се, беше доста оспорвано – заяви Леклер, говорейки за борбата с Верстапен в спринта до първия завой. – Загубих позиция от Люис, но те бяха и по-бързи от нас днес. Трябва да поработим и да видим какво ще може да направим по-добре утре.„Имаме много данни за анализиране. Да имаме две коли с две различни стратегии ще ни е от полза утре, защото ние имаме информация и за меките гуми. Надявам се това да е предимство, което да ни позволи да се борим за победата“, каза още монегаскът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти