Хамилтън: Забавно състезание

Люис Хамилтън завърши втори в спринта на пистата в Остин, зад победителя Макс Верстапен. Пилотът на Мерцедес направи опит да се пребори със световния шампион в началните обиколки, но не му стигнаха силите. Въпреки това Хамилтън каза, че се радва, че е бил малко по-близо темпото до Верстапен и определни състезанието като „забавно“.

„Това беше забавно състезание. Добър старт и много хубава битка с Шарл (Леклер). След това се опитах да се доближа до Макс, но тяхното темпо е неуспоримо в момента. Но все пак съм доволен, че бяхме малко по-близо. Все още имаме доста работа, за да стигнем до темпото, което той имаше възможност да поддържа в цялото състезание. Все пак се радвам, че отново съм на подиума“, коментира седемкратният шампион.

Той също така бе попитан и за основното състезание, в което отново ще потегли трети, а Верстапен – шести.

Верстапен с лесна победа в спринта в САЩ, Хамилтън завърши втори

„Ще бъде от полза за нас в челото. Но вярвам, че сравнително бързо ще започне да ни диша във врата с темпото, което той има. Но смятам, че има хубава битка с Шарл и Ландо (които ще стартират от първата редица). Всички ние имаме сходно темпо и се надявам на хубава битка утре, а ако успеем да задържим Макс зад нас това ще е бонус. Но, ако не успеем, няма да е проблем“, обясни британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти