Колко е важен новият под на Мерцедес този уикенд?

Мерцедес W14 ще получи нов под този уикенд за Гран При на САЩ в Остин. В края на сезона обикновено не се правят толкова големи промени по автомобилите, тъй като ресурсите са вече насочени към следващата година и новата кола, но информацията беше потвърдена от тима. Защото този под е част от подготовката за създаването на W15 – болидът, с който догодина ще се състезават Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

„Модернизираният под за W14 е последната голяма новост, която ще получи колата този сезон – обясни шефът на тима Тото Волф. – Надяваме се, че с него колите ни ще станат малко по-бързи, но по-важното е друго – това е важен етап от процеса на подготовка за създаването на W15 – шасито ни за следващата година.”

Хамилтън и Верстапен попаднаха в престижна класация

Волф не пожела да коментира по-подробно информацията за новия под, но интересното е, че това беше потвърдено и от завърналия се в тима технически директор Джеймс Алисън. Той също прогнозира, че W14 „няма да прескочи Ред Бул” с новия под, но пък с него тимът ще се ориентира дали е поел в правилната посока относно идеите и философията, които ще бъдат заложени в W15.

Откъде дойде скоростта на Мерцедес?

Алисън допълни, че той изобщо не се е занимавал с W14 от април насам, когато се върна, а работата му е била подчинена изцяло на създаването и развитието на W15 за сезон 2024 във Формула 1.

ФИА отново ще разследва Хамилтън за пресичането на пистата в Катар

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти