Може ли Макларън да се бори с Ред Бул?

От Австрия насам Макларън записва само силни състезания и пилотът на тима Ландо Норис вярва, че отборът може да е съперник на Ред Бул за световната титла. Британецът обаче предупреди, че ще е “невъзможно” Макларън да продължи настоящия си възход.

Ландо Норис и Оскар Пиастри записаха два двойни подиума в Япония и Катар, а Пиастри спечели и спринта в Катар.

Алонсо: В Макларън са твърде самоуверени

“Да, мисля, че ако продължим с това темпо на развитие, догодина ще можем да се борим с Ред Бул, но е невъзможно да запази този възход - обясни Норис. - В рамките на половин година да направиш толкова подобрения по колата, това е сериозно постижение за такъв къс период. Сигурно сме спечелили около 1 секунда на обиколка - някъде повече, другаде - по-малко. Но това е огромен скок напред, при това в средата на сезона, когато има много правила, които трябва да ограничават прогреса. Затова, мисля, че постижението ни е добро. Надявам се, че догодина ще се борим с Ред Бул за титлата.”

Норис смята, че Макларън може да победи Ферари през 2023 година

Норис акцентира и на слабостите на Макларън в последните три години.

Верстапен определи дуото на Макларън като "най-силната пилотска двойка"

“Не можем да започнем сезона със силен автомобил и губим много още в първите състезания - заяви Ландо. - Винаги догонваме, справяме се, но ако започнем силно и след това развиваме колата ще е още по-интересно. Това ще е основната ни задача за догодина. В момента фаворит за второто място е Мерцедес - като скорост и темпо, но ние бързо ги настигаме.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти