Алекс Маркес: Марк ще си тръгне и от Дукати, ако не му е забавно

8-кратният световен шампион Марк Маркес напуска Хонда в края на сезона след 11 сезона с японския тим, за да се състезава за Грезини и с мотоциклет на Дукати, с една година по-стар от заводските машини. Маркес е подписал 1-годишен договор с Грезини и в Индонезия заяви, че е взел това решение, за да види дали ще преоткрие удоволствието от ездата на MotoGP мотоциклет.

Братът на Марк - Алекс Маркес, заяви пред британската телевизия TNT Sport, че Марк може и да сложи край на кариерата си, ако се окаже, че състезанията не му носят удоволствие.

Маркес аут от Гран При на Индонезия

“Марк иска една година, за да види дали този свят все още му харесва - обясни Алекс, който не кара в Индонезия заради контузия. - Той беше честен с мен и ми каза: “Ако не се забавлявам, ще се оттегля.” Това е. Марк иска да види дали ще открие отново удоволствието, дали може да е отново бърз след контузията. Аз не се съмнявам, но той все още има съмнения. Което е нормално. Но съм сигурен, че на тестовете във Валенсия, още след първия ден, съмненията му ще изчезнат много бързо.”

Ето кой ще ръководи екипа на Марк Маркес в Грезини

Марк падна и в двете състезания в Индонезия, като катастрофите му този сезон са вече 23.

Какво казаха съперниците на Маркес за трансфера му в Дукати

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти