Фенове на "Уембли" освиркаха капитана на Англия, Саутгейт недоумява

Част от английските фенове, присъствали на „Уембли“ за снощната контрола на „трите лъва“ срещу Австралия (1:0), освиркаха Джордан Хендерсън, който изведе отбора с капитанската лента в отсъствието на Хари Кейн. Това бе първият мач на бившия халф на Ливърпул след трансфера му в Саудитска Арабия, а според медиите реакцията на привържениците е била породена от от публикация на Хендо в социалните мрежи в подкрепа на кандидатурата на Саудитска Арабия за домакин на Световното първенство през 2034 година.

Хендерсън бе освиркан при смяната си в 69-ата минута, а селекционерът на Англия Гарет Саутгейт остана изключително разочарован от поведението на тези привърженици.

„Не мога да разбера това. Хендерсън е играч със 79 мача за Англия. Неговата отдаденост и принос за националния отбор са изключителни. Ролята му за цялата група от играчи, както на терена, така и извън нея, е феноменална. Той е този, който взе Джуд Белингам под крилото си и е модел за подражание на всички играчи с неговия професионализъм и подход“, заяви Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти