Слух: Перес ще обяви в Мексико, че напуска Формула 1

Серхио Перес има договор да кара за Ред Бул във Формула 1 и догодина, но едва ли някой може към днешна дата да заяви със сигурност, че мексиканецът ще остане в тима. Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко на няколко пъти вече коментира остро Перес и представянето му в последните състезания и това допълнително засилва съмненията.

Според последните слухове в Мексико, има сериозна вероятност Перес да обяви в рамките на домашното си състезание, че е решил да сложи край на кариерата си във Формула 1 и в на финала на сезона да напусне спорта. Слухът тръгна след изтичане на информация от Escuderia Telmex - организацията, през която минават основна част от спонсорските пари, които влизат с Перес в Ред Бул. Информацията идва от високопоставен служител в Escuderia Telmex, който е споделил това по време на вечеря след тест на спортни автомобили на местна писта.

Следващите две състезания ще са много важни за бъдещето на Перес в Ред Бул

Това доведе до следваща доза спекулации, зад които обаче стоят анонимни източници в Ред Бул и най-важната е, че шефовете на тима вече са уведомили Перес, че договорът му за 2024 ще бъде анулиран, въпреки постоянните обяснения пред медиите, че контрактът му ще бъде уважен. Също така се смята, че с оглед на представянето на Перес този сезон и липсата на свободни места в колоната, мексиканецът на практика няма шанс да остане във Формула 1.

Хамилтън: Перес не би трябвало да има проблеми за второто място

А в няколко мексикански медии вече се появиха цитати на Перес, според които, когато той напусне спорта, ще се отдаде на семейството си, а няма да се опитва да продължи кариерата си в друг шампионат - например WEC.

Ред Бул няма да кара Макс да помага на Перес

Предполага се, че от Ред Бул са съобщили решението си на Перес по време на Гран При на Япония, което обяснява и активността на мениджмънта на Чеко и на Escuderia Telmex на трансферния пазар в последните две седмици, но засега без резултат. А и вариантите не са много - в Уилямс може да има едно място, ако Логан Сарджънт не се пребори за позицията и евентуално Ланс Строл може да не е титуляр в Астън Мартин, но истинското разпределение на места във Формула 1 вече приключи.

Доктор Марко намекна, че Перес може да си тръгне

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти