Ще видим ли най-накрая всички титуляри в MotoGP заедно на старта през 2023?

От началото на сезон 2023 в MotoGP изминаха общо 14 кръга, но в нито един от тях не е имало случай, в който всички 22-ма титулярни пилоти да застанат заедно на стартовата решетка, независимо дали говори за спринт или основно състезание.

Контузиите започнаха още във втората тренировка в Португалия, когато Пол Еспаргаро падна тежко и получи фрактури на три гръдни прешлена и челюстта, плюс натъртени бели дробове. Тези травми извадиха испанския пилот от екшъна до лятната пауза, а той се завърна в MotoGP в Гран При на Великобритания в началото на август.

Дори и тогава обаче феновете не можаха да видят всички титуляри да стартират заедно, тъй като имаше други контузени пилоти. Всичко това обаче може да се промени в Индонезия този уикенд, тъй като има реален шанс всички титуляри да участват на „Мандалика“, въпреки че петима от тях се контузиха в последните седмици.

В деня преди началото на свободните тренировки Алекс Ринс (крак), Алекс Маркес (ребра), Лука Марини (ключица) и Енеа Бастианини (крак и ръка) получиха разрешение от лекарите на MotoGP да участват този уикенд. Така единствената въпросителна остава участието на Марко Бедзеки, който ще пристигне на трасето чак утре сутринта и едва тогава ще посети медицинския екип на доктор Анхел Шарте.

Както е известно пилотът на VR46 Дукати контузи своята ключица по време на тренировка в ранчото на Валентино Роси миналата събота. Ден по-късно той се оперира, но до последно не се знаеше дали ще пътува за Индонезия.

Контузията на Бедзеки беше потвърдена от VR46 Дукати

Все пак Бедзеки взе решението да опита да кара този уикенд, но първо ще трябва да получи зелена светлина от лекарите на MotoGP. Ако това се случи, то има напълно реален шанс за първи път от началото на 2023 година всички титуляри в кралския клас да застанат заедно на стартовата решетка.

Последно: Бедзеки реши да пътува за Индонезия

Разбира се не е изключено някой от гореспоменатите пилоти да се оттегли след началото на уикенда или пък да има нови контузии, което никой не иска да види.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти