Лорънс Строл продава Астън Мартин?

Слуховете за това, че Лорънс Строл се готви да продаде тима на Астън Мартин, отново набраха скорост в Катар. По отношение на автомобилния производител Астън Мартин, като че ли всички са наясно, че бъдещето му ще е китайско, но тимът от Формула 1 може би ще отиде в други ръце.

Наскоро се появи информация, че основният спонсор на Астън Мартин – петролната компания Арамко, вече преговаря за продажбата като краен собственик ще е фондът на Саудитска Арабия, който има за цел да промотира страната като подходяща дестинация за моторни спортове. До дни се смяташе, че цената се върти около 800 милиона долара, но тази седмица стана ясно, че от Ред Бул са поискали 900 милиона долара от кандидат-купувач за Алфа Таури, което най-вероятно ще качи цената на британския отбор.

Това ли е най-голямата издънка на Ланс Строл?

От Астън Мартин отрекоха слуховете, но Лорънс Строл не беше толкова категоричен.

И Лорънс Строл е против Андрети

„Това в момента не е планирано – така коментира той евентуалната продажба на тима. – Но има кандидати, които се свързаха с нас. Формула 1 е спорт и бизнес, в които можеш да се опариш.”

Астън Мартин ще атакува победата в Льо Ман през 2025 година

Също така се появи информация, че Лорънс обмисля възможността „да спре да финансира кариерата на сина му Ланс”, който записва много труден сезон във Формула 1.

Астън Мартин с 53 милиона долара загуби за сезон 2022

В същото време, тимът в световния шампионат работи на загуба, но по-притеснителното е, че това важи и за автомобилния производител, който удвои загубите си през 2022 и не постига сериозен ръст на продажбите, въпреки че влезе на пазара на луксозни SUV автомобили – ниша, която се смята за „печатница за пари” в бизнеса.

Розберг: Астън Мартин има нужда от двама бързи пилоти

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти