Ще има ли проблеми в Мерцедес след „Сузука”?

Двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел проведоха няколко оспорвани битки в хода на Гран При на Япония, но отношенията им се обтегнаха сериозно заради избутването от пистата на Ръсел, дело на Хамилтън, както и от заповедите от бокса двамата да разменят местата си в последните обиколки, за да не ги изпревари Карлос Сайнц.

След състезанието стана ясно, че решението за размяната на позициите е било взето от шефа на тима Тото Волф, който този уикенд не беше в Япония заради операция на коляното и беше заместен от Жером д’Амброзио. В стратегическия екип е имало ожесточени спорове дали размяната на местата е оправдана, като накрая се е наложила намесата на Волф.

Двамата пилоти коментираха много обрано случилото се след финала, от отбора потвърдиха, че нито Люис, нито Джордж са говорили с бокса по радиото след финала и е имало напрежение при прибирането им в бокса.

Защо пилотите на Мерцедес разсмяха Сайнц

Отделно от това, Хамилтън обясни, че опитът той да „даде DRS” на Ръсел при защитата от Сайнц е бил „безсмислен”, тъй като испанецът мина много бързо пред Джордж.

Леклер объркал Верстапен и Перес и си помислил, че ще се качи на подиума

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти