Автогол в последните минути зарадва Наполи срещу Брага

Отборът на Наполи изтръгна трудна победа с 2:1 при гостуването си на португалския Брага в първия им двубой от група С на Шампионската лига.

Италианският първенец беше по-опасният отбор през първата част, като в 25-ата минута Виктор Осимен разтресе напречната греда с далечен шут, а в 34-тата главният рефер даде дузпа именно на гостите за нарушение срещу нигерийския нападател. Впоследствие съдията прегледа ситуацията с ВАР и се отказа от своето решение. „Партенопеите“ обаче не се предадоха и поведоха в резултата точно преди почивката. Тогава Осимен с глава върна топката към Джовани Ди Лоренцо и капитанът даде аванс на своя тим с отлично воле.

Така се стигна до 84-тата минута, когато домакините съумяха да отбележат изравнително попадение. Тогава Родриго Залазар центрира към Брума, който технично чукна топката с глава, за да я направи резултата 1:1. Въпреки това неаполитанците си тръгнаха с крайния успех, и то с автогол само две минути преди края на редовното време. Тогава Пьотър Жиелински центрира във вратарското поле, където Сику Ниакате в опита си да изчисти топката вместо това опъна собствената си мрежа с мощен шут. В последните секунди на срещата победата все пак можеше да се изплъзне от ръцете на гостите, но ударът на Пици срещна гредата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти