„Курва Суд“ се подигра за загубения финал в ШЛ, а тифозите на Интер оприличиха Милан на плъх

Тифозите на Интер и Милан спазиха традицията да демонстрират специални хореографии в Дерби дела Мадонина. В 238-ото издание на градския сблъсък ултрас групировките и на двата тима решиха да използват язвителни послания, с което да се подиграят на своите опоненти.

Безмилостен Интер унизи Милан за историческа пета поредна победа

Хореографията на „Курва Суд“ беше под наслов: „Интернационален цирк“, като бяха изобразени натъжен клоун и други фигури, които в Италия се свързват с присмех и провал. В центъра на огромния транспарант се виждаше как жена държи в лявата си ръка карта с две пики (намек към италиански израз за „капо“ или „валат“), а в дясната си – карта с изобразен „поп купа“ заради колекцията на Симоне Индзаги от купи и суперкупи на Италия, в която липсва Скудетото. От едната страна на транспаранта имаше хореография на турското знаме, а от другата – на емблемата на Шампионската лига. Това беше с цел препратка към загубения от Интер финал с 0:1 срещу Манчестър Сити в Истанбул.

От „Курва Норд“ не останаха длъжни на съперниковите тифози и от своя страна изобразиха Милан като огромен плъх. Отдолу пък имаше транспарант с надпис: „Вие излязохте от канавката“. Също така можеха да се видят и банери, в които феновете на „Дявола“ бяха наричани тънкообидни и комплексирани.

В крайна сметка именно привържениците на Интер бяха тези, които празнуваха след последния съдийски сигнал на мача, завършил с разгромното 5:1 в полза на "Змията".

Още от Футбол свят

Виж всички