Манчестър Юнайтед е клубът, похарчил най-много пари за настоящия си състав

Манчестър Юнайтед е клубът, който е вложил най-много средства за играчите от настоящия състав на Ерик тен Хаг. Според изследването на CIES Football Observatory клубът от „Олд Трафорд“ е похарчил общо 1.150 милиарда евро за футболистите, с които в момента разполага. От тях 61 милиона са за вратари, 383 – за защитници, 296 – за полузащитници и 411 милиона – за нападатели. Интересното е, че Юнайтед изпреварва по този показател дори Челси. Лондончани се прославиха с харчовете си в последната година, когато хвърлиха близо един милиард за нови играчи. Почти целият състав беше обновен в този период. Въпреки това CIES изчислява, че „сините“ са вложили точно 1.134 милиарда евро за настоящите си футболисти.

На трето място е Манчестър Сити, а на четвърто – Пари Сен Жермен. Парижани и Реал Мадрид (8) са единствените клубове извън Премиър лийг в топ 10. Английската Висша лига има общо 19 представители в топ 100 по най-скъпи състави.

Четири клуба от Саудитска Арабия – Ал-Хилал, Ал-Ахли, Ал-Насър и Ал-Итихад, които направиха доста мащабни трансфери през това лято, влязоха в топ 100.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти