Любо Руйков: В IAME сериите в Италия битката е до самия финал

Българският картинг пилот Любослав Руйков спечели последния кръг от сериите IAME в Италия и това го нареди на четвърто място в крайното класиране за сезон 2023. Като се има предвид, че Любо пропусна два кръга от сезона и редовно вървеше в челото, то определено, ако беше карал от самото начало на сезона в този шампионат, то щеше да е по-напред в класирането.

Помолихме Руйков да разкаже за Sportal.bg за това, което му е направило най-силно впечатление в сериите IAME в Италия тази година.

“Харесва ми това, че всичко е много равностойно и честно - обясни Любо. - Дори и да караш много по-добре от конкурентите ти, пак не можеш да се откъснеш напред. Най-много ми харесва, че в последната обиколка винаги има сериозна битка за първото място. Организацията на състезанията е най-добрата спрямо всички други надпревари, където съм участвал. Препоръчвам и на други пилоти да карат в сериите IAME в Италия, защото шампионатът е честен, равностоен и има много силна конкуренция.”

Любо Руйков спечели финала на сериите IAME

Сезонът за Руйков все още не е приключил, като той ще се състезава до декември и сега му предстоят стартове сред много силна конкуренция в Евро сериите WSK.

Любо Руйков завърши трети на финала в Лонато

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти