Хамилтън: Имах темпо, за да се боря с Макс за победата

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е уверен, че зад волана на Мерцедес W14 е имал темпото да се бори с Макс Верстапен за победата в Гран При на Нидерландия вчера. Но британецът остана по-назад - първо, защото стартира едва 13-и и второ, заради стратегическите грешки на Мерцедес в хода на състезанието, особено при първия дъжд, когато Люис остана на мократа писта със стиковете, с които стартира.

Хамилтън завърши вчера 6-и, но в първите обиколки след старта беше потънал до последното място, като след това започна да си пробива път напред. Хамилтън трябваше да се бори с трафик през по-голямата част от състезанието, а точно преди последния дъжд състезателното темпо на британеца беше почти идентично с това на Хамилтън, като меките гуми и на двамата бяха на сходен брой обиколки.

“В това състезание имах темпо и ако бяхме взели правилните стратегически решения, можех да се боря за място в топ 2, въпреки че тръгнах по-назад - обясни Хамилтън. - Щяхме да се борим с Макс, особено когато става въпрос за обиколките на сухо, когато темпото ни беше много близко до неговото. Не казвам, че щях да спечеля срещу Макс, но щеше за се получи добре.”

Перес обясни защо е бил по-бавен от Верстапен

В квалификацията Хамилтън стана жертва на три блокирания - по веднъж от пилотите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл и още веднъж от Юки Цунода, докато беше на сухата траектория във втората част на квалификацията и не му достигна 0,1 секунда, за да стигне до топ 10.

Макс Верстапен изравни рекорда за поредни победи с хладнокръвно каране в Нидерландия

“Мисля, че представянето ни в състезанието е като реванш за случилото се в квалификацията - допълни Хамилтън. - Направих доста изпреварвания, стартирах 13-и, в един момент бях последен, но успях да завърша 6-и, доволен съм от това.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти