Сервет се опита, но не успя да обърне Рейнджърс

Отборът на Сервет бе близо до обрат срещу славния тим на Рейнджърс, но завърши на равно 1:1 в мач от третия кръг на квалификациите в Шампионската лига и отпадна от най-комерсиалния европейски клубен турнир с общ резултат 2:3.

Швейцарците започнаха много добре и в 22-ата минута поведоха с гол на Дерек Кутеса. След това създадоха към половин дузина голови положения, които обаче не реализираха и се оттеглиха с гол преднина на почивката.

При този резултат трябваше да се играят продължения, но шотландците нямаха никакво намерение да поставят на карта нататъшното си участие в “турнира на богатите” и изравниха в 50-ата минута, когато се разписа Джеймс Таверние. До края двата отбора играха открито, като по-голямата опитност на Рейнджърс пролича и играчите на Майкъл Бийл запачиха преднината си в общия резултат и дори можеха да вкарат още някой гол.

За място в груповата фаза на Шампионската лига отборът от Шотландия ще играе срещу тима на ПСВ Айндховен, който се справи с Щурм (Грац) след две победи с 1:0 и 3:1.

Щурм (Грац) си изпати от офанзивната мощ на ПСВ Айндховен

Снимка: Servette FC/ Facebook

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти