Шуменски пилот със съвети към зрителите преди рали "Стари столици"

Изберете си безопасни места по трасето, за да изживеем всички приятни емоции по време на рали „Стари столици". С тези думи се обръща към публиката на автомобилната надпревара шуменският пилот Румен Димитров, който ще участва в нея, цитиран от пресцентъра на ралито. 52-то му издание ще се състои на 5 и 6 август и включва атрактивен градски етап около зала "Арена Шумен".

Любовта на Димитров към автомобилния спорт започва от малък, а да седне зад волана на състезателен автомобил е била мечтата му от дете. През 1999 година той купува първия си състезателен автомобил – Лада, с която участва в първото си състезание, в рали "Стари Столици", като форлойфер, с навигатор Васко Христов, разказва БТА. През следващата година, вече като състезател в неговата група и клас, стартира отново в рали шампионата с навигатор Иван Иванов, син на предходния му навигатор.

Цолов: Със сликовете е много трудно да се бориш на мократа писта

"Класирахме се на четвърто място в клас А/5, а преди това, на стартове в планинския шампионат в Търговище, Узана и Шумен – на първо място в моя клас“, припомня Димитров, цитиран от пресцентъра на ралито. Оттам уточняват, че се е наложило да продаде автомобила си, но го купил друг автомобилен състезател от Шумен - Мартин Сурилов „и за негова радост ладата останала в Шумен“.

Никола Цолов не взе точки в стратегическата лотария на "Спа"

След време Димитров отново решил да се отдаде на страстта си. Със Свежен Дончев подготвили автомобил „Лада“ и отново застанал на старта на рали „Стари Столици" като форлойфер. До него, на дясната седалка, седнала неговата братовчедка Евгения Колева. Най-ценните съвети как да се справи като навигатор тя получила от Васко Христов.

Теодор Кабакчиев завърши трети в Red Bull Romaniacs

Сега Димитров уточнява, че „тази събота и неделя им предстои поредното участие като екипаж, този път със стартов номер и двамата имат желание да участват в рали, в планинско и рали спринт, но всичко зависи от това дали ще успеят да намерят спонсор“.

Любо Руйков завърши трети на финала в Лонато

„На всички участници пожелавам успех, на механиците по-малко работа, а на публиката край трасето много приятни емоции, допълва шуменският автомобилен състезател”, завърши , цитиран от пресцентъра на ралито.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти