Васьор: Допуснахме твърде много грешки

Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц финишираха едва седми и осми във вчерашната Гран При на Унгария, в която стартираха съответно шести и 11-ти.

Състезанието на Скудерията на „Хунгароринг“ отново бе белязано от доста спорни решения от стратегическа гледна точка и бавен първи стоп за Леклер, който продължи цели 9.4 секунди. Освен това монегаскът бе наказан с 5 секунди след финала, тъй като превиши скоростта в бокса при втората си смяна на гуми. Тази санкция коства на Леклер една позиция от Джордж Ръсел след финала.

След надпреварата шефът на „Черните кончета“ Фредерик Васьор говори пред медиите и призна, че тимът е допуснал доста грешки в хода на надпреварата в Унгария. 

„Мисля, че първо ние трябва да разберем какво направихме правилно и какво – грешно. Форматът тук беше различен и не е лесно да се анализира перфектният уикенд. Трябва да се вземат възможните резултати и цялото състезание да се разгледа наобратно.„Но за нас по-важното е, че допуснахме твърде много грешки от старта до финала. Не говоря само за бавния стоп, за превишаването на скоростта, квалификацията или работата с гумите. Потенциалът ни беше по-голям от показаното в събота. Поне с Шарл ние загубихме 20 секунди в състезанието“, каза Васьор.

Той също така коментира и критиките, които тимът му отнесе заради състезанието на Сайнц. Испанецът стартира с меките гуми и не бе пропуснат от Леклер в първия стинт, когато двамата бяха един зад друг. По-късно той прескочи съотборника си при първите спирания, но направи втория си стоп след Леклер, което позволи на монегаска да си върне загубената позиция.

„За нас това беше най-добрият вариант да защити отборния резултат. В края на състезанието, ако погледнете потенциала на Шарл, той можеше да завърши на 20 секунди пред Карлос, който стартира с меките гуми. Така че решението ни беше добро.„Нямаше как да знаем, че Шарл ще бъде наказан преди да вземем това решение. Няма как да знаем дали няма да имаме проблем с някой от пистолетите и така нататък. Винаги е лесно да се коментира след карирания флаг. Но аз мисля, че в този момент на състезанието това беше правилният ход от наша страна, все още го вярвам“, заяви Васьор.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти