Васьор каза как ще продължи развитието на Ферари

Отборът на Ферари продължава със своето лутане в подреждането във Формула 1, провокирано от трудностите при управлението на SF-23 от страна на Шарл Леклер и Карлос Сайнц.

В Австрия и двамата изглеждаха много силни, като на „Ред Бул Ринг“ дойде и най-доброто класиране на Скудерията от началото на сезона – второто място на Леклер. Само седмица по-късно обаче на „Силвърстоун“ те бяха доста по-далеч от челото и финишираха едва девети и десети.

Сайнц: На финала бях като пушечно месо

Шефът на тима Фредерик Васьор обаче категорично заяви, че няма да има промяна в оригиналния план за развитие на SF-23, въпреки това провал в Гран При на Великобритания. Французинът категорично отхвърли идеята неговият тим на започне да копира дизайните на другите отбори, както стана обичайна практика през последната година и половина.

В Ред Бул са поласкани от действията на техните съперници

„В Австрия нещата бяха доста по-различни. Но ние трябва да останем фокусирани върху себе си. Не трябва да мислим да копираме другите. В Австрия бяхме във водещата група, там свършихме по-добре работата си. По-важното е да започне да извличаме максимума от пакета, с който разполагаме, а не да променяме концепцията“, обясни Васьор.

Във временното класиране при отборите Ферари заема четвъртата позиция с актив от 157 точки и пасив от 24 спрямо третия Астън Мартин. Авансът на „Черните кончета“ пред заемащият петото място Макларън е цели 98 пункта.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти