Волф: Ако изключим Макс, новите правила работят

От въвеждането на новите аеродинамични правила във Формула 1 в началото на сезон 2022 Макс Верстапен има спечелени 23 от проведениете 32 състезания. Следващият най-успешен пилот в този период е неговият съотборник Серхио Перес, който има четири успеха. Шарл Леклер е с три, а Карлос Сайнц и Джордж Ръсел с по един.

Само през този сезон световният шампион има победи в осем от провелите се десет старта, но зад него разпределението на силите е доста по-непредвидимо. Това кара шефът на Мерцедес Тото Волф да мисли, че новите правила работят, но скоростта на самия Макс пречи да има оспорвана битка в челото.

Верстапен с 6-та поредна победа, Норис с брилянтно второ място на "Силвърстоун"

Австриецът даде за пример съботната квалификация на „Силвърстоун“. В нея разликата между втория Ландо Норис и десетия Пиер Гасли беше само 0.728 секунди. Пасивът на Норис от Верстапен в спора за полпозишъна обаче беше цели 0.241 секунди.

„Погледнете (Алекс) Албон и колко добре се представя в квалификациите. Астън Мартин също се връщат, Макларън също. Това искаме да виждаме.„Макс е на четири десети по-бърз от следващите осем отбора в обиколка от около 90 секунди. Това само по себе си не е голяма разлика вече. В същото време всички други са събрани в две десети. От второто до деветото място има само две десети. Това показва, че правилата работят“, заяви Волф пред медиите на „Силвърстоун“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти