Васьор посочи прогреса на Ферари

Шефът на Ферари Фредерик Васьор обясни след Гран При на Канада, че Скудерията прави стъпки напред, но основната цел си остава постигането на постоянно представяне на различните писти. А двамата пилоти на тима Шарл Леклер и Карлос Сайнц стартираха 10-и и 11-и и успяха да стигнат да финала 4-и и 5-и.

В същото време съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко обясни, че шампионите си били спасени в Монреал от това, че колите на Ферари са стартирали много по-назад, тъй като Леклер и Сайнц са пилотирали най-бързите автомобили в състезанието.

“В последната серия обиколки, ние използвахме същите гуми като Алонсо, на почти същия брой обиколки - обясни Васьор. - За повече от 30 обиколки разликата ни с него беше плюс-минус 1 секунда. Разбира се, винаги може да се каже, че Макс не е натискал много, но съм сигурен, че точно в Монреал случаят беше по-различен.”

Във Ферари ще обсъждат проблемите си със стратегията

Французинът уточни и още нещо.

Перес: Притеснен съм, че не успях да догоня колите на Ферари

“В сравнение с две или три седмици по-рано, сега сме по-близо до Алонсо, на финала бяхме на 10 секунди зад него - допълни Васьор. - Подобна беше разликата ни с него и в края на първата обиколка.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти