В Астън Мартин знаят как да догонят Ред Бул

В Монреал Макс Верстапен спечели шестата си победа в първите 8 състезания във Формула 1, но този път преследвачите на световните шампиони бяха много по-близо - Фернандо Алонсо завърши втори, на по-малко от 10 секунди зад нидерландеца.

И според информация на германското списание auto motor und sport, в британския тим вече знаят как да догонят Ред Бул, тъй като данните от симулациите на състезания показват, че AMR23 може да достигне темпото на RB19.

Болидите на Астън Мартин получиха сериозен пакет подобрения за състезанието в Канада, за да се неутрализира по-слабото от очакваното представяне в Испания и да продължи развитието на AMR23. От началото на сезона в Астън Мартин се радват на пълно съответствие между данните, получени в симулатора и представянето на колата им на пистата в реални условия, така че тази новина определено е повече от добра за Фернандо Алонсо и Ланс Строл.

От Астън Мартин казаха какви са били проблемите на Алонсо в Канада

От Астън Мартин вече направиха уговорката, че техническите проблеми в първата свободна тренировка и дъждът в събота са ограничили възможността на тима да разберат по-добре промените по колата, така че това би трябвало да се случи в Австрия в началото на юли.

Алонсо: Искам да спечеля победа тази година!

Ще видим обаче дали Алонсо ще може редовно да се бори за победи с Верстапен оттук нататък, тъй като “Жил Вилньов” по принцип не е сред най-удобните писти за Ред Бул.

Още подобрения за Мерцедес W14 за „Силвърстоун”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти