Германският канцлер отбеляза събитието за отброяването на година преди старта на Евро 2024

Германският канцлер Олаф Шолц коментира, че Европейското първенство догодина е много важно събитие за страната, предадоха немските медии. Той заяви това  в Берлин по повод отброяването на година преди старта на турнира, който ще се проведе от 14 юни до 14 юли 2024 година с 24 отбора в Германия.

"Мнозина го виждат като най-голямото събитие в Европа", каза Шолц. "Щастлив съм, че започва сега и сме в началото на тази история", добави той.

Канцлерът подчерта още, че Европейското първенство ще е специално, защото "можем да се възползваме от структури, които вече са изградени". Директорът на организационния комитет за Евро 2024 Филип Лам заяви: “Това е шанс да обединим Европа в тези трудни времена на криза".

Президентът на Германската футболна федерация Бернд Нойендорф пък припомни огромния успех на Световното първенство през 2006 година и изрази надежда, че Евро 2024 ще бъде подобен стимул за футбола.

Германия е домакин на Европейско първенство за втори път, като първият бе през 1988 година. Страната е посрещала два пъти и Световно първенство - през 1974 и 2006 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти