Бастианини, Оливейра и Фернандес се завръщат в MotoGP този уикенд

Енеа Бастианини, Мигел Оливейра и Раул Фернандес, които пропуснаха последния състезателен уикенд в MotoGP заради контузии ще се завърнат в кралския клас по време на Гран При на Италия този уикенд.

За Бастианини това ще е едно дългоочаквано завръщане, тъй като италианецът реално не е участвал в нито едно състезание през тази година. Той се контузи още в първия спринт за сезона в Португалия, след което изцяло пропусна уикендите в Аржентина и Съединените щати.

Той пробва да се завърне в Гран При на Испания, но болките в контузеното дясно рамо се оказаха твърде силни и той прекрати участието си на „Херес“ в средата на съботната тренировка. След това Бастианини въобще не пътува до Льо Ман за Гран При на Франция, но използва дългата почивка между старта във Франция и домашната му Гран При на Италия, за да завърши своето възстановяване.

От Дукати няма да искат Бастианини да помага на Баная, поне засега

По всичко изглежда, че италианецът вече е готов да се завърне в кралския клас, но все пак той ще трябва да премине преглед при официалните доктори на шампионата в рамките на днешния ден, за да получи официалното разрешение да се върне на борда на своята машина. Очаква се това да се случи и така този уикенд на „Муджело“ ще има цели девет мотора на Дукати, тъй като тестовият състезател на италианеците Микеле Пиро е заявен с „уайлд кард“.

С „уайлд кард“ този уикенд ще участва и тест пилотът на Априлия Лоренцо Савадори, който във Франция преди месец кара на мястото на Мигел Оливейра в екипа на RNF Априлия. Португалецът не стартира на „Бугати“ след контузията в раменната кост, която получи при падането на старта на Гран При на Испания.

От RNF Априлия обаче обявиха, че и Оливейра, и съотборникът му Раул Фернандес ще се завърнат този уикенд. Фернандес започна уикенда във Франция, но след само три обиколки се оттегли заради болки в дясната ръка, причинени от операцията срещу арм пъмп, която му бе направена малко след Гран При на Испания.

Единственият титулярен пилот в MotoGP, който няма да участва на „Муджело“ тази седмица е Пол Еспаргаро. Испанският състезател на Tech3 ГАСГАС продължава своето възстановяване от травмите, които получи при падането си в Португалия, а неговото място и този уикенд ще бъде заето от Йонас Фолгер.

Еспаргаро пропуска и Гран При на Италия

Така на старта този уикенд трябва да застанат общо 24 състезателя, включително двамата „уайлд кард“ пилоти.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти