Датската федерация продължи договора на селекционера Каспер Юлманд

Футболната федерация на Дания продължи договора на селекционера Каспер Юлманд, въпреки отпадането на тима в груповата фаза на Мондиал 2022 в Катар. Треньорът подписа контракт до 2026 година, като ще може да води тима и за световното първенство в САЩ, Канада и Мексико.

"Много сме доволни от удължаването на договора. Каспер, заедно с играчите и щаба, свърши фантастична работа и постигна страхотни спортни резултати, включително полуфинал на Европейското първенство и превъзходни квалификации за Световното”, каза спортният директор на централата Петер Мьолер.

През декември миналата година в Катар очакванията бяха големи, но Дания остана на последно място в група “D” с Франция, Австралия и Тунис. Юлманд обаче има "исторически голяма подкрепа от цялото датско население", откакто пое поста през 2020 година.

"Целта ми беше цяла Дания да стои зад този отбор и да вдъхновя нацията. Мисля, че го направихме. Но не можем да спрем сега", каза той. Дания започна с победа 3:1 над Финландия квалификациите за Евро 2024, но след това допусна обрат и загуби с 2:3 гостуването си на Казахстан.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти