Перес обясни къде се обърка квалификацията му в Испания

За втора поредна седмица Серхио Перес имаше разочароваща квалификация във Формула 1 и ще трябва да започне утрешната Гран При на Испания от 11-то място на стартовата решетка.

И днес причината за слабото представяне на мексиканеца в сесията за място е негова пилотска грешка, а не някакъв проблем в неговия RB19. Перес излетя от пистата на петия завой в решителните минути на втората фаза на квалификацията, което не му позволи да завърши първата си летяща обиколка с чисто новите гуми.

След тази си неточност той нямаше време да се върне до бокса за нови гуми и трябваше да направи втора атака на местата в топ 10 с гумите, които не бяха в оптимално състояние. Това се оказа и решаващо за Перес, който бе с 0.051 секунди по-бавен от Нико Хюлкенберг в спора за последното място сред първите десет на старта утре.

След квалификацията мексиканецът застана пред медиите и обясни защо сесията му за място днес се обърка толкова много.

Недостижимият Верстапен не остави шанс на съперниците си в квалификацията в Испания

„Загубих на петия завой. След грешката гумите бяха прегрели и нямаше как да ги охладя достатъчно до края на обиколката и нямах сцепление в последната обиколка, което беше жалко. Условията бяха сложни и аз изпуснах колата в петия завой.„Разочароващо е, но това не е Монако. Тук можем да се състезаваме и да се изпреварваме. Можем да спечелим много точки. Има много коли, които са извън типичната си позиция, така че утре ще бъде интересно състезание“, каза Перес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти