Мануел Суарес пред Sportal.bg: Нямаше да играя така, ако съотборниците ми не бяха зад гърба ми през цялото време

Звездата на устремилия се към седма титла в историята се тим на Балкан - Мануел Суарес, прави чудеса в плейофите на Националната баскетболна лига. Чилийският национал записва средни показатели от 23.2 точки, 9.4 борби и 1.7 чадъра на мач при 75% стрелба от игра, 81% от тройката и 86% от наказателната линия, водейки ботевградчани към аванс от 2-0 във финалната серия с Черноморец. 29-годишният център заяви пред Sportal.bg, че зад изумителното му представяне се крие здравата работа, която той е положил през миналото лято и в процеса на сезона. 

“Гордея се с това, че съм част от отбор, в който са събрани страхотни момчета. Ключът към успеха ни тази година е взаимната ни работа и основния фокус към защитата ни. Със свежи сили съм в края на сезона, защото положихме много усилия за това. Самият аз водех сериозна подготовка за настоящия сезон и продължих да работя здраво в хода му, за да съм във възможно най-добрата си форма в момента.

Титанът Суарес

Мотивацията ми, която ме движи напред и ми дава сили, е да донеса шампионската титла в Ботевград и да изпълним целта, която си бяхме поставили преди началото на сезона. Не бих искал да оценявам индивидуалното си представяне - баскетболът е отборен спорт. Нямаше да играя така, ако съотборниците ми не бяха зад гърба ми през цялото време", сподели Суарес.

Суарес получава и огромна подкрепа от своето семейство и приятелите си, които наблюдават изявите му във всеки двубой. 

Балкан докосва втора поредна титла след нов моноспектакъл на Мануел Суарес

"Семейството и приятелите ми гледат абсолютно всички мои мачове. Благословен съм, че съм обграден от невероятна подкрепа в живота си. Роднините ми винаги ме хвалят и ме окуражават, а приятелите ми посочват нещата, върху които трябва да работя, за да изведа играта си до следващото ниво.

Грамадният чилиец вече изнесе две поредни лекции на защитата на Черноморец, след като в първия мач записа 26 точки, 16 борби и 4 чадъра, а във втория - 25 точки, 8 овладени топки и 3 блокирани изстрела. Балкан спечели и двата мача с двуцифрена разлика и сега се отправя към Бургас с мисълта да затвори серията. "Акулите" обаче нямат загуба на своя територия от началото на календарната година, като Суарес е наясно с това, че мач №3 ще бъде много тежък.

Намираме се във финалната серия, нормално е всеки един мач да е тежък. Няма да очаквам нищо по-различно от силния отбор на Черноморец. Отиваме там с идеята да оставим всичко от себе си на терена и в края на краищата ще видим какъв резултат ще даде това”, завърши Мануел Суарес.

Снимка: НБЛ

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти