Де Врийс не е изненадан от слуховете за бъдещето си

През последните седмица се появиха доста слухове, че Ник де Врийс може да загуби мястото си в тима на Алфа Таури, ако не подобри своето представяне в близките седмици.

Самият нидерландец, за когото това е дебютна кампания като титуляр във Формула 1, коментира тези слухове и призна, че не е изненадан от тях на фона на количестовото грешки, които той допусна от началото на сезона.

Хил: С Де Врийс се случва обичайното за Ред Бул

„Не е шокиращо за мен. В тази индустрия това е нормално, винаги е било така в Ред Бул и във Формула 1. Напълно откровено смята, че няма разлика спрямо началото на сезона. Винаги трябва да се представяш на ниво и да постигаш резултати – през цялата ми кариера е било така“, каза Де Врийс пред медиите преди старта на уикенда за Гран При на Монако.„Като пилот ти винаги се бориш да оцелееш и трябва да продължиш да записваш добри резултати, за да развиеш кариерата си. Нещата винаги са стоели така. Може и да не ми повярвате, но аз не мисля, че сега има повече напрежение върху мен, отколкото във всеки друг момент от моята кариера“, добави нидерландецът.„Определено смята, че допуснах твърде много грешки, признавам си. Аз също вярвам, че имаше моменти, в които показах силно темпо, а това ме окуражава. Лошото е, че не успявам да се възползвам от това темпо и засега резултатите ми не са хубави. Поне скоростта я имам. Грешките ми са една от причините резултатите да липсват, но това е част от процеса на учене, през който се минава. Понякога нещата се получават, а понякога не. Ние все пак сме хора и допускаме грешки“, каза още Де Врийс.

Кои са кандидатите за мястото на Де Врийс?

В първите пет кръга за годината нидерландецът не успя да спечели нито една точка и има най-добро класиране от 14-то място, постигнато в първите два кръга за годината в Бахрейн и Саудитска Арабия. В същото време неговият съотборник Юки Цунода има две влизания в зоната на точките, благодарение на десетите си място в Австралия и Азербайджан.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти