Как Де Бройне кресна на Гуардиола да млъква

Феноменалната игра на Манчестър Сити срещу Реал Мадрид по никакъв начин не направи Джосеп Гуардиола по-спокоен край страничната линия по време на вчерашния полуфинал в Шампионската лига. "Гражданите" водеха с 2:0 след много силно първо полувреме, в което дори пропуснаха възможността да вземат още по-сериозен аванс. След почивката Реал опита да вдигне нивото и да намери път към вратата на Едерсон, но получи още два гола. Моментната активизация на "белите" форсира Гурадиола, който много енергично дирижираше всяко действие на своите играчи отстрани. 

В един епизод, в който Кевин Де Бройне опита да направи индивидуален пробив и загуби притежанието, Гуардиола започна вика на белгиеца "Подай топката, подай топката!". Плеймейкърът на Сити, който гореше в играта, се ядоса и също отвърна на висок тон "Млъквай!" по адрес на своя мениджър. След срещата Пеп коментира ситуацията на своята пресконференция.

"При резултат 2:0 ние прибързвахме много. Точно след паузата Гюндоган загуби топката, а Кевин на три пъти изнасяше ирата много бързо, без това да е необходимо. Бързахме, а трябваше да правим точно обратното. Но това е нормално и като цяло изиграхме изключителен мач", заяви Гуардиола. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти