Макс след освиркванията: Тук съм, за да побеждавам

Част от феновете на Гран При на Маями освиркаха победителя в състезанието Макс Верстапен при излизането му на подиума вчера. Световният шампион спечели от 9-а позиция на старта, след като кара с по-добрата стратегия и стартира с твърдите гуми, а съотборникът му Серхио Перес тръгна първи, но със средно твърдите и загуби много време в първата си серия обиколки.

Американските фенове не за първи път освиркват Верстапен, като за последно това стана миналата година в Тексас, когато той и Перес пак бяха освиркани и посрещнати с викове: „Измамници, измамници”. Тази реакция на феновете дойде след оповестяването на това, че Ред Бул са нарушили тавана на бюджетите за 2021 година, а в Остин феновете демонстрираха това отношение и към шефа на тима Кристиан Хорнър.

Верстапен коментира освиркванията на пресконференцията след състезанието.

Непоколебимият Верстапен триумфира в Маями

„Ако съм някъде в дъното на колоната, никой няма да реагира – обясни Макс. – Мисля, че е нормално, когато побеждаваш, а публиката не харесва този, който печели. За мен това не е проблем, стига да побеждавам. Това е най-важното. Тук съм, за да побеждавам. Ще отнеса купата у дома, те ще се приберат по домовете си и им пожелавам приятна вечер.”

Перес: Загубих време заради средно твърдите гуми

Предишният световен шампион на Ред Бул Себастиан Фетел също известно време беше освиркван на повечето писти, където се провеждат състезания от Формула 1 – заради скандала „Мулти 21” от Малайзия през 2013, където той открадна победата на съотборника си Марк Уебър, като наруши заповедите от бокса.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти