Квят: Ред Бул ме наръгаха в гърба при смяната с Макс

Руският пилот Даниил Квят смята, че от Ред Бул са го “наръгали в гърба”, когато в тима решиха да го сменят с Макс Верстапен през 2016 година. Това стана след първите 4 състезания през 2016, когато Квят беше върнат в Торо Росо, а Верстапен беше прехвърлен от Торо Росо на мястото му в Ред Бул. Преди това, Квят кара за Ред Бул през 2015, където зае мястото на напусналия Себастиан Фетел.

“В този момент се почувствах предаден - обясни в подраста Track Limits Квят. - Наръгаха ме в гърба, но това е животът, случва се, понякога те наръгват в гърба, случва се. Сега това е в миналото. Имам нова кариера в състезанията, така че част от мен остава благодарна на Ред Бул. Другата част от мен все още обаче е нещастна заради това.”

Дани Квят подписа с Ламборгини и стана съотборник с Грожан

Преди дни Квят разкри, че е имал оферта от Ферари да смени Кими Райконен, но я е отказал, а малко по-късно Ред Бул го върна в Торо Росо, а година по-късно го извади от Формула 1 и от програмата си за пилоти. Руснакът ще се състезава за Ламборгини в Световния шампионат за издръжливост (WEC) за Ламборгини, като ще кара с италиански лиценз.

Квят разкри, че е имал предложение да заеме мястото на Райконен във Ферари

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти