Още едно наказание за Карлос Сайнц

Карлос Сайнц загуби 4-ото си място в Гран При на Австралия заради наказанието от 5 секунди, което получи при рестарта след последния червен флаг, когато удари и завъртя в първия завой Фернандо Алонсо.

Докато пилотите чакаха да бъдат изведени на пистата от колата на сигурността наказанието на Сайнц стана факт, а той го определи като „най-големия позор за Формула 1”.

Стюардите определиха, че вината за удара с Алонсо в 57 обиколка е изцяло на Сайнц и с тези 5 секунди той беше класиран 12-и.

Верстапен със заслужен триумф в маратонската Гран При на Австралия, драми и инциденти в самия край

След това обаче, вече на спокойствие, инцидентът беше разгледан отново и решението е към първоначалната санкция да бъдат добавени и 2 наказателни точки към суперлиценза на испанеца.

Хамилтън: И двойна атака на Мерцедес нямаше да спре Ред Бул

12 наказателни точки в рамките на 12 месеца водят до наказание за едно състезание на пилота, който ги е събрал. За Сайнц обаче това са първите наказателни точки.

Когато разбра за първата санкция Сайнц настояваше по радиото тимът да помоли стюардите да изчакат с решението и да го изслушат преди да решават. При второто разглеждане е имало „изслушване, видео доказателства и данни от телеметрията на колите”, така че явно Карлос не е бил прав.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти