Само по едно спиране в бокса утре?

Прогнозите на Пирели за Гран При на Австралия във Формула 1 показват, че най-бързата стратегия ще е с едно спиране в бокса. Като важи без в уравнението да се включва излизането на колата на сигурността.

Очаква се, че най-бързата стратегия ще е старт със средно твърдите гуми и първа серия от 17 до 23 обиколки, бокс и връщане на пистата с твърдите сликове, с които пилотът да кара до финала. С една идея по-бавна е стратегията за старт с меките сликове, които да се използват до 15-21 обиколка и до края пак да се кара с твърдите сликове.

Тази година от Пирели избраха трите модела сликове за уикенда да са от С2 до С4, като според италианците разликата в темпото между меките и средно твърдите е 0,5 секунди, а от меките до твърдите сликове – 1,2 секунди. Което означава, че на практика отборите нямат кой знае какви възможности относно избора на стратегия.

Алонсо очаква от Мерцедес да атакуват Макс

Над 60% е шансът утре на пистата да излезе кола на сигурността, а ако превали по-сериозно, това също ще означава повече боксове и дори друг тип гуми.

Ръсел иска от Мерцедес битка с Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти