Ръсел: Разочарован съм, че не се преборих за полпозишъна

Джордж Ръсел ще започне утрешната Гран При на Австралия от втората позиция на стартовата решетка, зад победителя в квалификацията Макс Верстапен. В сесията за място британецът поведе изненадващата атака на Мерцедес към първото място, което обаче не бе спечелено от тима от Бракли. 

Верстапен разби конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес стартира последен

След края на сесията Ръсел заяви, че е бил разочарован от факта, че не е успял да се пребори със световния шампион за първата стартова позиция. Разликата между двамата в спора за полпозишъна бе 0.236 секунди в полза на пилота на Ред Бул.

„Със сигурност не очаквахме това. И във фабриката, и тук в Мелбърн кипи усилена работа. Каква сесия само, колата оживя, обиколката ми в края беше на лимита. Ако трябва да съм честен бях разочарован, че не спечелих полпозишъна.„Това е едно от нещата, които се променят толкова бързо в този спорта. Вчера щяхме да сме доволни от 4-то или 5-то място, но днес колата беше страхотна. Определено показахме, че имаме потенциал“, коментира Ръсел

Силното представяне на Мерцедес в квалификацията е още по-изненадващо като се има предвид, че „Черните стрели“ са един от трите тима, които нямат нито едно подобрение за уикенда в Австралия. Въпреки този факт Ръсел се класира втори, а неговият съотборник Люис Хамилтън остана трети в сесията за място.

Без подобрения за Мерцедес в следващите два старта

„Може би се представяме толкова добре заради програмата срещу джетлага, която имаме. Трябва да има нещо в нея, не знам – каза шеговито Ръсел. – Не знам, но трябва да разберем, че ще имаме и добри, и лоши дни и просто трябва да приемаме нещата. Вълнувам се за утре, ще бъде трудно срещу Макс, но определено се радвам, че ще стартирам втори.“

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти