Салихамиджич коментира новината за уволнението на Нагелсман

Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Хасан Салихамиджич заяви, че освобождаването на Юлиан Нагелсман от треньорския пост в клуба е било най-трудното му решение като част от ръководството на тима. Изненадващо вчера едновременно различни медии в Европа обявиха, че двете страни ще се разделят съвсем скоро, а Томас Тухел ще застане начело на баварците от понеделник. Именно всичко тези промени бяха потвърдени официално тази вечер. 

Байерн потвърди официално големите промени

“Това беше най-трудното решение в периода ми откакто съм част от ръководството на Байерн (Мюнхен). Имах открити и приятелски отношения с Юлиан от първия дени съжалявам за раздялата с него. Направихме задълбочен анализ на спортното развитие на нашия отбор, особено от януари насам и с оглед на това, което видяхме и през втората половина на миналата кампания, взехме решение да го освободим. Много съм благодарен на Юлиан за това, което направи за Байерн и му желая всичко най-добро,” заяви Салихамиджич.

Още на първи април новият наставник Томас Тухел ще трябва еда изведе баварците в пряк сблъсък за първото място в Бундеслигата срещу Борусия (Дортмунд). Байерн е и на 1/4-финалите в Шампионската лига, където ще се изправят срещу Манчестър Сити.

Още от Футбол свят

Виж всички