Санети: Облекчение е, че засега избегнахме дерби с Милан

Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети изрази облекчението си, че “нерадзурите” няма да играят на 1/4-финал в Шампионската лига срещу градския съперник Милан, като също така припомни за славен сблъсък с изтегления противник Бенфика в далечното минало.

“Всички отбори, които можеш да срещнеш на 1/4-финал, са коварни. Облекчение е, че засега няма да има дерби с Милан, защото в такива случаи градът не спи. Въпреки това можем да се срещнем на полуфинал. Фундаментално е за Серия "А", че има три четвърфиналиста, и сме щастливи да представяме италианския футбол в голям турнир като Шампионската лига. Гледайки жребия, всички италианци имаме добри шансове и дано да се справим със задачата. Сблъсъкът с Бенфика припомня за историята на клуба ни и за Гранде Интер. Когато пристигнах в отбора, Факети, Суарес и Мацола много ми разказваха за финала с Бенфика (в който Интер печели КЕШ през 1965 г. - б.р.). Дано и сега да се представим достойно след толкова много години.

Това, че Николас Отаменди е наказан за първия мач? Да, съгласен съм, че той е ключов играч за Бенфика, като го доказа и на Световното първенство, където беше сред най-добрите. Той има големи характер и опит. Ще го няма в първия двубой, което е предимство за нас, но трябва да сме внимателни въпреки отсъствието на Отаменди. Със сигурност ще се подготвим за тези мачове по най-добрия начин. По време на жребия седях до директорите на Бенфика, така че, когато го видяхме, ние си стиснахме ръцете”, коментира Санети пред Sport Mediaset.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти