Петко Христов изигра цял мач за Венеция при тежка загуба от лидера

Българският национал Петко Христов записа цял мач за своя отбор Венеция при загубата с 0:3 като гост на Фрозиноне в Серия „Б“.

Защитникът се завърна в титулярния състав на „крилатите лъвове“ след изтърпяно наказание заради червен картон. Този път той беше санкциониран само с жълт картон за фал в 23-тата минута. Домакините стигнаха до успеха с попадения на Самуеле Мулатиери (15’, 50’) и Джузепе Казо (47’). Фрозиноне е убедителен лидер в класирането с актив от 61 точки или с 12 повече от втория Бари, а Венеция е на плейофната 16-а позиция с 29 спечелени пункта след четвъртия си пореден двубой без победа.

Родният нападател Андрей Гълъбинов изигра първите си минути за Реджина при вчерашното поражение с 0:1 от гостуващия Парма, който спечели с гол на Франко Васкес в 68-ата минута. Българският нападател се появи на терена в 83-тата минута, когато замени Ернани, но не успя да помогне на „амарантите“ да избегнат шестата си загуба в последните си седем срещи. Те са шести в Серия „Б“ с 42 точки в актива си, а Парма е на седмото място с два пункта по-малко.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти