Гуардиола: Само можех да мечтая да сме в такава позиция

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че е доволен от представянето на своите играчи и “гражданите” се намират в позиция, за която той само е можел да мечтае в началото на сезона. Шампионите спечелиха с 3:1 в гостуването си на Арсенал в средата на седмицата и в момента са с равни точки с Арсенал, но с мач повече от “артилеристите”.

“Доволен съм от играчите си, но искам повече от тях. Продължавам да имам чувството, че Кевин де Бройне може повече. Джак Грийлиш също може повече, макар че в последно време очевидно играе по-добре. Качествата му винаги са били налице, но сега показва повече решимост да поема рискове, трябва да продължи така. Тези играчи могат да се справят по-добре от това. В позиция сме, за която само можех да мечтая в началото на сезона. Не съм очаквал да сме с точки преднина, след като взехме няколко поредни титли, това е невъзможно,” заяви наставникът.

Манчестър Сити свали Арсенал от върха след шампионско второ полувреме на "Емиратс"

След това той бе попитан за нуждата от лидери в своя отбор и какво е му е помогнало да спечели невероятните 10 титли в 13 сезона като треньор.

“Защо постигнах такива успехи ли? Не знам, Очевидно в големите клубове, в които съм бил - Барселона, Байерн, Манчестър Сити - имаш повече възможности да печелиш титли, защото имаш страхотни играчи. Имам и добри помощници, които са ми помагали много и са част от тези успехи. Лидерството, естествено, е най-важно. Имал съм играчи със страхотни характери във всеки отбор. В труден момент те правят крачка напред и не се притесняват. Дали играеш добре или не не е най-важното нещо в един дълъг сезон, особено когато се опитваш да печелиш титли. Не може всяка седмица да си на висота,” обясни Гуардиола.

Утре Манчестър Сити има не леката задача да гостува на Нотингам Форест от 17:00 българско време, а домакините имат само една загуба в последните си пет двубоя в Премиър лийг.

Още от Футбол свят

Виж всички