Артета настоява за привличането на халф на Реал Сосиедад

Мениджърът на Арсенал Микел Артета настоява клубът да привлече халфа на Реал Сосиедад Мартин Субименди. "Артилеристите" се подсилиха с Жоржиньо от Челси през зимния трансферен прозорец, но въпреки това наставникът смята, че тимът има нужда от поне още един играч, за да усили конкуренцията в средата на терена и е насочил поглед именно към Субименди, пише "Спорт".

24-годишният испанец е юноша на Реал Сосиедад, като постепенно се наложи в първия отбор и вече има 124 мача, 4 гола и 5 асистенции. Той се представя силно и от началото на този сезон и е основна фигура в халфовата линия на баския клуб.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

В Арсенал първоначално искаха да вземат Мойсес Кайседо от Брайтън, но бяха отказани от високата цена на еквадореца. Подобна е ситуацията и с Деклан Райс, който също е желан от Артета, но и той е твърде скъп за "артилеристите". Именно заради това от клуба ще пренасочат усилията си към Субименди, който би трябвало да излезе малко по-евтино. В момента цената му на пазара е около 40 милиона евро, но Реал Сосиедад по-скоро ще настоява да бъде платена откупната му клауза, която е на стойност 60 милиона евро.

Друг проблем пред привличането на Субименди може да се окаже фактът, че той е желан и от Барселона. Чави Ернандес вижда в негово лице идеален заместник на Серхио Бускетс и от "Камп Ноу" също ще наддават за него, ако ветеранът реши да си тръгне през лятото.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти