Конте посочи две причини за противоречивите резултати на Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте признава, че някои от играчите му не издържат на напрежението през този сезон и това е една от причините за неочакваните сривове и противоречивите резултати на отбора. "Шпорите" редуват силни игри с много слаби преставания, като пример за това са последните два кръга в Премиър лийг, в които тимът последователно победи Манчестър Сити и бе разгромен от Лестър. Втората причина за непостоянството са контузии на ключови играчи като Кулушевски, Ричарлисон, Лорис, Бисума, Бентанкур и Моура.

"Ако искаш да печелиш, да постигаш някои от целите си и да имаш добри позиции в Шампионската лига или Премиър лийг, трябва да притежаваш стабилност. А тя ни липсва през тази година. Винаги говоря с играчите си за това. Много трудно е да запазиш концентрация през цялото време. За някои играчи е добре да играят под напрежение, за други е лошо. Понякога това ги мотивира, но друг път напрежението тежи толкова, че те не могат да покажат това, което могат. В известен период се представят добре, а след това изведнъж се сриват, когато почувстват по-голямо напрежение. Работим върху това да направим нашите играчи по-устойчиви.

Има и външни фактори. Такива са контузиите на много важни играчи за нас. Те влияят на отбора. Всеки мениджър иска да разполага с най-добрите си играчи. Късметът ни изостави", заяви Конте преди днешното гостуване на Тотнъм на Милан в първи 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти