Стоилов: Целта на Сдружението не е собственост! Няма тайна около лагера в Дубай

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов, който се кандидатира за член на Управителния съвет на "Левски на Левскарите", обяви каква е целта на Сдружението. Мъри си тръгна по-рано от Общото събрание и заяви категорично, че няма никаква тайна около лагера в Дубай.

"Желанието ми да съм в УС е да покажем, че нещата се развиват в положителна насока и естествено да работя за популяризирането на Сдружението. Идеята му е да се създаде, за да може да помага на Левски във финансов аспект. Когато се създаде, имахме сериозни финансови проблеми и виждахме някакъв начин. Второ, много от големите клубове в света като Байерн, Реал Мадрид и Барселона, съществуват горе-долу в този вариант. Малко се измести на момента основното задължение на Сдружението. Започна да се говори за собственост. Това не е било никога идеята. Беше изцяло да се помага на клуба и след време, ако има огромна фенска маса, да избира кой да управлява клуба", заяви Стоилов.

Сдружението "Левски на Левскарите" провежда Общо събрание, Мъри и Ивков присъстват

"Изчистихме огромни задължения към хора, институции, треньори, бивши футболисти и така нататък. Остават задълженията към държавата. Скокът е голям, но господин Ивков може да е по-конкретен.

Не знам каква тайна има за плащането на лагера в Дубай. Парите са постъпили легално в клуба и клубът ги е превел за лагера в Дубай. Няма тайна. Спонсорите нямат желание да се разгласява. При нас всичко е постъпило на документи. Ние работим по банков път. Не виждам тайна. И миналата година имахме спонсори", допълни Стоилов.

Станимир Стоилов: Българският футбол трябва да се обедини и да изисква от държавата по-добри условия

"Не искаме да търсим само извинения във времето. Това време обърква качеството на футбола, обърква присъствието на хората на стадиона, обърква приходите на всички клубове. Футболът е бизнес и трябва да го развиваме. Трябва да има добри условия за работа. Паузата беше декември, януари и до средата на февруари. Два месеца и половина. Ако се бяхме замислили и паузата беше януари, февруари и средата на март щеше да започне първенството. Условията, които искаме за професионален футбол, щяха да са налице.


Първа тренировка на Левски за годината на "Герена"

Въпросът е да направим най-добри условия за всички. Левски ще загуби от мача в събота минимум 30-40% от привържениците най-вече заради минусовите температури. Имам съмнения и че теренът няма да е в най-доброто състояние. Каквото и да го чистиш, ще замръзне. Няма отопления. Към момента само нашият и на Лудогорец има отопление. Вече има осветления, първата стъпка трябва да e отопление. Следващата зима ще е същият проблем. Проблемите трябва да се решават, а не само да ги игнорираме", завърши Станимир Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти