Стоилов: Целта на Сдружението не е собственост! Няма тайна около лагера в Дубай

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов, който се кандидатира за член на Управителния съвет на "Левски на Левскарите", обяви каква е целта на Сдружението. Мъри си тръгна по-рано от Общото събрание и заяви категорично, че няма никаква тайна около лагера в Дубай.

"Желанието ми да съм в УС е да покажем, че нещата се развиват в положителна насока и естествено да работя за популяризирането на Сдружението. Идеята му е да се създаде, за да може да помага на Левски във финансов аспект. Когато се създаде, имахме сериозни финансови проблеми и виждахме някакъв начин. Второ, много от големите клубове в света като Байерн, Реал Мадрид и Барселона, съществуват горе-долу в този вариант. Малко се измести на момента основното задължение на Сдружението. Започна да се говори за собственост. Това не е било никога идеята. Беше изцяло да се помага на клуба и след време, ако има огромна фенска маса, да избира кой да управлява клуба", заяви Стоилов.

Сдружението "Левски на Левскарите" провежда Общо събрание, Мъри и Ивков присъстват
Сдружението "Левски на Левскарите" провежда Общо събрание, Мъри и Ивков присъстват

"Изчистихме огромни задължения към хора, институции, треньори, бивши футболисти и така нататък. Остават задълженията към държавата. Скокът е голям, но господин Ивков може да е по-конкретен.

Не знам каква тайна има за плащането на лагера в Дубай. Парите са постъпили легално в клуба и клубът ги е превел за лагера в Дубай. Няма тайна. Спонсорите нямат желание да се разгласява. При нас всичко е постъпило на документи. Ние работим по банков път. Не виждам тайна. И миналата година имахме спонсори", допълни Стоилов.

Станимир Стоилов: Българският футбол трябва да се обедини и да изисква от държавата по-добри условия
Станимир Стоилов: Българският футбол трябва да се обедини и да изисква от държавата по-добри условия

"Не искаме да търсим само извинения във времето. Това време обърква качеството на футбола, обърква присъствието на хората на стадиона, обърква приходите на всички клубове. Футболът е бизнес и трябва да го развиваме. Трябва да има добри условия за работа. Паузата беше декември, януари и до средата на февруари. Два месеца и половина. Ако се бяхме замислили и паузата беше януари, февруари и средата на март щеше да започне първенството. Условията, които искаме за професионален футбол, щяха да са налице.


Първа тренировка на Левски за годината на "Герена"

Първа тренировка на Левски за годината на "Герена"

Въпросът е да направим най-добри условия за всички. Левски ще загуби от мача в събота минимум 30-40% от привържениците най-вече заради минусовите температури. Имам съмнения и че теренът няма да е в най-доброто състояние. Каквото и да го чистиш, ще замръзне. Няма отопления. Към момента само нашият и на Лудогорец има отопление. Вече има осветления, първата стъпка трябва да e отопление. Следващата зима ще е същият проблем. Проблемите трябва да се решават, а не само да ги игнорираме", завърши Станимир Стоилов.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти