Станимир Стоилов: Българският футбол трябва да се обедини и да изисква от държавата по-добри условия

Наставникът на Левски Станимир Стоилов призова за обединение в българския футбол, за да се изискат от държавата по-добри условия за провеждане на първенството. Според него шампионатът трябва да бъде подновен през март предвид условията и футболните ни бази, като отправи критики към БФС за липсата на гъвкавост.

"Футболните хора, футболният съюз, клубове да се обединим, да създадем една стратегия и план, в който да включим държавата – ако иска доброволно, ако не, ще протестираме за по-добри условия. Февруари месец няма кой да дойде на стадиона, като температурите са -10 – -15 градуса. Лесно иначе да се „лежи“ на програмата, но футболът е бизнес. В България има два терена, които са с отопление. Другите всички терени са направени като по трудово обучение. Лесно е да стоиш на бюрото и да казваш нещо, но трудно е за тези, които работят. Аз нямам толкова голям зор да работя в българския футбол. Най-лесният отговор е „не може да стане“. Левски иска да направи футболен бизнес, а това няма как да стане като играе на -10 градуса и ледена пързалка.”, заяви Мъри пред БНТ.

Треньорът на "сините" започна темата още на лагера в Дубай пред специалните пратеници на Sportal.bg, когато заяви, че футбол в България ще може да се играе от 10 април, тъй като преди това терените ще бъдат или кални и наводнени, или заледени. Именно поради това той настоява за среща между клубовете, футболните хора и държавата, за да бъде изградена стратегия, която да развива най-популярния спорт у нас. Който при липсата на инфраструктура с всяка изминала година се отдалечава все повече и повече от клубовете в западна Европа.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички