(АРХИВ) “Контра”: Може ли дербито с Интер да преобърне сезона на Милан?

Специалният петъчен епизод на “Контра” е посветен на предстоящото “Дерби на Малката Мадона” между Интер и Милан от 21-вия кръг на Серия “А”.

Журналистите на Sportal.bg Васил Сумрачки и Даниел Любомиров в компанията на председателя на фенклуба на Милан в България Красимир Киров анализират причините за слабите форма и резултати на “росонерите” през януари.

Защо една от най-солидните защити през миналия сезон, станала основна причина за скудетото, сега меко казано се пропуква и допусна съответно 3, 4 и 5 гола в последните 3 мача?

Очакван ли е подобен спад в представянето на футболисти, които надхвърлиха всички очаквания през миналия сезон? Какви са грешките на ръководството и треньора, след като нито едно от попълненията през лятото не допринася за развитието на състава?

Прекалени ли са обаче критиките към Стефано Пиоли и компания, при положение че не е никога било реалистично да се мисли, че този Милан може да заприлича толкова бързо на знаменитите селекции от ерата на Берлускони?

В Англия пък предстоят поне два интригуващи двубоя - Ливърпул за трети път в рамките на няколко дни ще се изправи срещу Уулвърхамптън, който за малко не елиминира мърсисайдци от турнира за ФА къп. Ще намери ли Юрген Клоп оптималния състав, който да подготви и с мисъл за предстоящите битки с Реал Мадрид в Шампионска лига?

Тотнъм отново среща Манчестър Сити сравнително скоро след вълнуващия им двубой, в който “гражданите” обърнаха от 0:2 до 4:2. Тимът на Пеп Гуардиола няма право да губи повече точки, защото разликата с Арсенал не бива да се увеличава преди директните дуели между двата основни претендента за титлата във Висшата лига.

Барселона приема Севиля в мач, който през последните години е един от дербитата в Ла Лига, но сега андалусците по-скоро се борят за оцеляване. Робърт Левандовски се завърна след изтърпяното си наказание и ще бъде ключова фигура отново за “блаугранас”, но може ли да се очакват повече от два гола във вратата на противника?

Гледайте “Контра”!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти