Владислав Тодоров: У дома и стените помагат

Владислав Тодоров ще изведе националния волейболен отбор за девойки до 17 години във втория квалификационен турнир за Европейско първенство. БФВолейбол успя да се пребори турнира да е в зала "Христо Ботев".

България приема турнир от квалификациите за Европейско първенство по волейбол за девойки до 17 години

"Опитахме се да се класираме още на първия турнир в Турция", коментира Тодоров. "Играхме силно, стигнахме финал. Домакинството се оказа решителен фактор. Не искам да се оправдавам, но имаше доста спорни съдийски отсъждания, които бяха в полза на туркините. Доказателство, че у дома и стените помагат. Радвам се, че ръководството на БФВолейбол е видяло потенциал в нашия отбор и се пребори ние да сме домакини на втория турнир. Сигурен съм, че феновете ще направят атмосфера, която да даде крила на момичетата. Може да звучи клиширано, но тази подкрепа е от огромно значение."

Девойките на България до 17 години загубиха от Турция и пропуснаха първия си шанс да вземат квота за европейското

"Разузнаването вече започна. Моята цел е да накарам България да играе, както може. Имаме голям потенциал и шанс да се класираме на европейско първенство в нашата зала. Няма слаби отбори и към всички подхождаме с еднакво уважение. Аз се надявам всички момичета, на които разчитам, да са здрави."

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Турнирът ще е от 21-и до 23-и април, а освен Германия съперници на България ще бъдат Словакия и Кипър. За Европейското се класират първите два отбора.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти