Брайтън отново огорчи Ливърпул, гол в края изхвърли мърсисайдци от ФА Къп

Брайтън отново победи Ливърпул. След като го разби с 3:0 преди две седмици в първенството, този път го отстрани от ФА Къп след успех с 2:1. Отборът на Роберто Де Дзерби стигна до обрат. Харви Елиът откри резултата в 31-ата минута, а Люис Дънк изравни в 39-ата. Каору Митома отбеляза победния гол в добавеното време на втората част.

Ливърпул имаше желание срещата да не се развива, както тази преди две седмици. Мърсисайдци стартираха доста по-добре и в четвъртата минута бяха близо до гол. Кейта свърши добра работа и намери Салах. Центрирането на египтянина бе пресечено, но топката се върна при него. Той стреля в близкия ъгъл, но Дънк изби от голлинията.

Тимът на Де Дзерби също започна да създава положения и в 15-ата минута Александър-Арнолд трябваше да избива от голлинията след удар на Фъргюсън. Малко по-късно Алисон се справи с изстрел на Митома. Салах пък в пореден мач показа, че не е във форма. Той бе изведен сам срещу вратаря от Елиът, но стреля покрай вратата.

След половин час игра Ливърпул поведе. Салах напредна и намери Елиът, който с нисък удар откри резултата. Мърсисайдци не запазиха преднината си дълго. Домакините изравниха с известна доза късмет в 39-ата минута. Опит за изчистване на Александър-Арнолд прати топката на крака на Лампти, който стреля от дистанция, топката се отклони в Дънк и не остави шансове на Алисон.

Брайтън имаше повече контрол след почивката и създаваше повече положения. Митома създаваше проблеми на защитата на гостите. В 55-ата минута негов пробив завърши с центриране, което бе засечено от Грос, но топката отиде над вратата. Клоп направи тройна смята след час игра, като извади Александър-Арнолд, Елиът и Кейта и пусна Милнър, Хендерсън и Нунес. Малко след това Салах не се възползва от добра ситуация.

Домакините продължиха да търсят гола в 71-ата минута бяха много близо. Митома за пореден път проби отляво. Ниското му центриране бе засечено от Марч, но Алисон направи отлично спасяване. Намеса на Конате пък попречи на Фъргюсън да насочи топката към вратата. Малко по-късно французинът се размина с червен картон. Той повали Мак Алистър, а имаше жълт картон, а решението на съдията вбеси феновете по трибуните.

Влезлият като резерва Фабиньо също можеше да получи червен картон в 86-ата минута. Бразилецът влезе много опасно и изрита Фъргюсън в областта на ахилеса. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но решението бе за жълт картон. Брайтън стигна до втори гол след блестящо изпълнение на Митома в 92-ата минута. Еступинан насочи топката към японеца в наказателното поле, а той отлично овладя, докосна я още веднъж във въздуха преди да стреля.

БРАЙТЪН - ЛИВЪРПУЛ 2:10:1 - Елиът (31)1:1 - Дънк (39)2:1 - Митома (92)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти