MVP Пламен Георгиев: Ще се борим да достигнем и финал в първенството

Почти всички ни бяха отписали и не ни включваха в сметките за трофея, но успяхме, споделя състезателят

Волейболистите на Звездец (Горна Малина) спечелиха Купата на България във второто ниво на шампионата - Висшата лига след победа над Етрополе с 3:1 гейма във финала за трофея, изигран в зала "Васил Левски" в  Пазарджик.

Горна Малина в еуфория, след като Звездец спечели Купата на България

Ето каза пред BGvolleyball.com отличеният за MVP Пламен Георгиев:

Спечелихте историческа Купа на България Висша лига. Как се чувстваш?

Чувството е незаменимо. Много съм щастлив от случилото се. Вярвах, че можем и ние го доказахме. Това е незабравим момент, както за мен и моите съотборници, така и за клуба и община Горна Малина.

На финала победихте Етрополе, като успяхте да вземете реванш за загубата в първенството. С какво надделяхте над противника?

Да, успяхме да вземем реванш за загубата през сезона и то какъв, точно на финала за купата. Много сладка победа, но искам и да поздравя отбора на Етрополе, който игра много добре и се бори достойно. Доста добре се познаваме и двата отбора и нямаше с какво толкова да се изненадаме. Бяхме по-добрият отбор на поемане, което ни улесни работата по краищата в атака, защото играхме на разкъсана блокада. Успяхме да минимизираме грешките от сервис, което накара противника ни да прави повече непредизвикани грешки. Във възловите моменти в края на първия и четвъртия гейм си личеше колко много искаме победата, и успяхме с много сърцата игра да я вземем.

Получи отличието за MVP на двубоя. Какво е за теб тази награда?

Наградата значи много за мен и е признание за усърдната работа и желанието, с което играя, но без моите съотборници, това нямаше как да се случи, затова им благодаря и на тях.

Ако трябва да опишеш с няколко думи емоцията да играеш финал за трофей, и то в такава зала - какво би казал?

Това е незабравимо преживяване. Уникална атмосфера и организация. Просто емоцията, когато чуеш химна на България, когато видиш радостта в лицата на твоите съотборници, семейство, приятели и фенове, които те подкрепят, е неописуема.

Винаги сме вярвали, че може да станем носители на Купата на България Висша лига. Точно това е единият фактор, който ни помогна много да спечелим, а именно, че всички вярвахме и мечтаехме, че това ще се случи и се подкрепяхме до последно. Още на полуфинала срещу Дунав (Русе), почти всички ни бяха отписали и не ни включваха в сметките за трофея, но ето, че успяхме.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Кой беше факторът, който ви мотивира най-силно?

Искахме да докажем както на себе си, така и на останалите, че можем да играем добър волейбол и можем да се преборим, с когото и да е по пътя за титлата. А да видим усмивките и щастието в очите на нашите фенове и близки ни мотивира двойно повече.

Мечтаете ли за подобен финал и в първенството?

Разбира се, че мечтаем. Вече показахме на какво сме способни, така че ще се борим да достигнем до финала и в първенството и отново да го спечелим. Това ще е перфектният сезон за нас, ако направим дубъл. Важното е всички да сме здрави, да няма контузии и да останем такъв добър колектив.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти