Валентин Братоев пред Sportal.bg: Дея спорт върви по правилния път! Удоволствие бе да играя срещу толкова класен отбор като Хебър

Хебър е новият-стар носител на Money+Купа България при мъжете!

Волейболистите на Пазарджик надиграха след истинска драма Дея спорт (Бургас) с 3:2 (14:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12) във финалния спор на турнира, който се проведе в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

“При една загуба винаги има доза съжаление. Искрено мога да кажа, че съжалението е по-малко от удоволствието да изиграеш един такъв финал, аз лично 2 години не бях играл такъв мач. За мен е изключително удоволствие да играя срещу толкова класен отбор като Хебър и да играя с тези хора от нашия отбор при положение, че без "да си кривим душата" ние не фигурихме през първия полусезон с очакванията към нас, с имената, които са събрани. Опровергахме малко нещата и успяхме да стигнем до там докъдето смятам, че би трябвало да ни е мястото”, заяви Валентин Братоев специално пред Sportal.bg.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Финал като за световно! Хебър обърна Дея спорт от 0:2 и грабна Купата на България

“Волейболно смятам, че не отстъпвахме, но една идея физически клекнахме. Едно е да скачаш по един начин първите два гейма, а те успяха да удържат и се върнаха в мача със смени. Но волейболно не отстъпихме много. Но вижте, те имат 4-ма играчи, които са 4-и на Олимпиадата през 2012-а, един човек като Джулио Саби, който е играл в Мачерата, Модена и в националния отбор на Италия. Излишно е да се прави коментар по тези имена. Адмирации за това, което са направили. Както каза кметът на Пазарджик преди известно време, всеки трябва да си извърви пътя. Щеше да е хубаво да спечелим Купата, няма да лъжа, но е хубаво да си извървим пътя и да започнем да печелим тогава, когато на 100% го заслужаваме, а днес беше 50:50. Със сигурност това е заявка, че Дея спорт върви по правилния път, а дали ще стигне там, където трябва, това е въпрос на работа”, добави Вальо Братоев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти